MENU
DBS Automotive

Exclusieve auto importeren

Wilt u een exclusieve auto importeren? Wij zorgen ervoor dat de auto van uw dromen snel bij u voor de deur staat. Het is zelfs mogelijk om samen met onze importeur de auto zelf ter plekke te gaan inspecteren, te keuren en een proefrit te maken. Is de auto helemaal naar wens? Dan starten we de aankoopprocedure en voeren de auto voor u in.

Werkwijze

Elk traject start met een vrijblijvende kennismaking. We inventariseren uw wensen, stellen met u samen een budget op en bespreken de eventuele financieringsbehoefte. Zodra we alles scherp hebben, gaan we voor u op zoek.

Auto zoeken
De zoektocht naar een exclusieve auto om te importeren start vaak in Duitsland. De auto’s die bij onze oosterburen te koop staan, zijn over het algemeen volledig uitgevoerd en aanzienlijk goedkoper dan in Nederland. Rekening houdend met de kosten van het importeren en de BPM bent u in veel gevallen nog steeds een stuk voordeliger uit. Desgewenst kijken we verder dan Duitsland. Wij kunnen binnen heel Europa voor u zoeken. En zelfs wereldwijd.

Veilig, vertrouwd, betrouwbaar
Het is een bekend feit dat bij benadering 30% van de auto’s in Duitsland een teruggedraaide kilometerstand heeft. Daarom werken wij uitsluitend samen met erkende dealers en keurmeesters. Onze importeur daar heeft in de loop der jaren een zeer betrouwbaar netwerk opgebouwd. U kunt er dus op vertrouwen dat elke auto die wij aan u presenteren in topconditie is en klopt.

Wij hebben een auto gevonden!
Dat is natuurlijk goed nieuws. Maar we juichen nooit te vroeg en gaan voor eersteklas kwaliteit. Daarom controleren we altijd eerst de historie. Daarna kijken we voor alle zekerheid ook naar de lakdikte, ook al vermeldt de historie geen bijzonderheden. Een verschuiving in lakdikte laat namelijk zien dat het mogelijk toch een schadeauto is geweest.

Komt de auto ook deze inspectie met vlag en wimpel door? Dan laten we een visuele en technische keuring uitvoeren. Blijkt deze volledig naar tevredenheid te zijn, klopt alles en bent u in principe akkoord? Dan kunnen de onderhandelingen van start gaan. Op basis van de prijs maken wij een passende offerte. Inclusief de BPM, import- en transportkosten, de technische keuring bij het RDW en de kentekenplaten.

Kosten exclusieve auto importeren

De kosten variëren sterk per auto. Dit heeft onder meer te maken met de strenge regelgeving rondom de CO2-uitstoot van een auto. Hoe hoger de uitstoot, des te hoger de Bpm. Ook de kosten voor transport lopen enigszins uiteen. Het zal duidelijk zijn dat het transport voor een auto die net over de grens bij Arnhem staat minder kost dan voor een auto die in Zwitserland staat.

Hebt u een auto op het oog die zich in het buitenland bevindt? In concrete situaties kunnen we u vrijblijvend een schatting van de kosten geven. Neem dan contact op. We vertellen u graag meer.

Hebt u interesse?

Overweegt u om uw exclusieve auto te importeren? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. U kunt ons telefonisch bereiken op +31 (0)85 – 077 8004 of klik op de onderstaande knop.

Neem contact op

Daryl Baars

Liefhebberij wordt passie

Ook uw hart klopt – net als het onze – wat sneller van exclusieve auto’s. Het is meer dan een liefhebberij, dit is nou passie. De reden van bestaan van DBS Automotive – Exclusieve automakelaar. Wij helpen u uw auto in het luxe segment kopen, verkopen of vinden.