MENU
Pontiac Firebird Coupé 1972

Pontiac Firebird

Firebird

Deze Firebird is volledig origineel en compleet gerestaureerd. Een aantal bijzonderheden zijn de moderne wielen, de gloednieuwe lak en de achterspoiler. Hierdoor wordt het uiterlijk van de Pontiac nét dat beetje fraaier, precies wat de auto verdient. De originele velgen zijn nog aanwezig en op aanvraag beschikbaar bij de aanschaf van de auto.

Alle specificaties

Belangrijkste kenmerken

Model: Mustang

Uitvoering:

Bouwjaar: 1968

Kilometerstand: 84.521 km

Vermogen: 246 kW / 330 PK

Koppel: 410 Nm

Carrosserie: Coupé

Transmissie: Handgeschakeld

Brandstof: Benzine

BTW/Marge: Marge

DBS Automotive prijs

Totaalprijs: € 51.450,-

Kosten rijklaar maken in overleg.

Stel uw vraag

Vraag offerte aan
Lease aanvraag

Opties & accessoires

Model: Mustang

Uitvoering:

Bouwjaar: 1968

Kilometerstand: 84.521 km

Vermogen: 246 kW / 330 PK

Koppel: 410 Nm

Carrosserie: Coupé

Transmissie: Handgeschakeld

Brandstof: Benzine

Aanvullende informatie

Historie

Een roemrijk Amerikaans merk was Pontiac zeker. Het introduceerde al in 1926 haar eerste auto, de Pontiac Series 6-27. In het eerste jaar werden er maar liefst 76.742 exemplaren verkocht. En dat voor een nieuw merk! De auto werd zó populair dat er nood kwam aan meer capaciteit, waardoor men besloot een nieuwe fabriek te bouwen. In 1927 werd ‘Art & Colour’ opgericht binnen General Motors, wat de geboorte van de eerste echte auto-ontwerpstudio betekende. In datzelfde jaar, één jaar na de introductie van de Series 6-27, bereikte Pontiac een productieaantal van 127.883 stuks. Dit daverende succes was een voorbode voor het leven van de Amerikaanse autofabrikant, die later ware iconen op de weg zou zetten. Eén van die iconen is vernoemd naar een vogel…

Op 23 februari 1967 introduceert het Amerikaanse merk een gloednieuwe auto. Het model werd ontworpen als een pony car, om op die manier te kunnen concurreren met de Ford Mustang en de Mercury Cougar. Technisch leunt hij op zijn ‘broer’, de Chevrolet Camaro. Zijn naam? Firebird.

American design at it’s finest

De eerste generatie van de Firebird heeft de karakteristieke ‘Coke bottle’ styling die meerdere auto’s uit die tijd hadden. “A narrow centre, surrounded by flaring fenders”, zoals de Amerikanen dit ontwerp zouden omschrijven. De bumpers van de Firebird zijn echter fraai geïntegreerd in het design, waardoor de pony car een gestroomlijnde look heeft. De achterlichten zijn geïnspireerd op de exemplaren van de GTO. Van de Firebird werden een hardtop coupé en een tweedeurs cabriolet beschikbaar. Onder de motorkap kwamen verschillende aandrijflijnen te liggen. De Pontiac was in 1967 beschikbaar met een 3.8 liter zes-in-lijn en met verschillende V8-motoren, die in de loop van de jaren vervangen en verbeterd zijn.

The Firebird-experience

Een musclecar is natuurlijk gemaakt om mee te rijden. Wie in de Firebird plaatsneemt merkt direct dat er een stoere, Amerikaanse sfeer in het interieur aanwezig is. De nieuwe stoelen, het houten stuurwiel en de diepe klokken in het dashboard, alles is erg fraai en past perfect bij een auto als de Firebird. Als u de sleutel in het contact steekt en omdraait slaat de V8 met een rauw geluid aan. Met een lichte grom rijdt u weg, en dankzij de handbak met vier verzetten bent u als bestuurder goed betrokken bij het rijden. Het gave geluid van de V8 doet u afvragen waarom er eigenlijk een radio in de auto zit.

Dit exemplaar

Deze Firebird is volledig origineel en compleet gerestaureerd. Een aantal bijzonderheden zijn de moderne wielen, de gloednieuwe lak en de achterspoiler. Hierdoor wordt het uiterlijk van de Pontiac nét dat beetje fraaier, precies wat de auto verdient. De originele velgen zijn nog aanwezig en op aanvraag beschikbaar bij de aanschaf van de auto. Standaard had deze pony car een 350 blok. Die motor is inmiddels vervangen voor een 400 cu High Performance V8 met 330 pk gebouwd door Len Williams, maar de originele matching numbers motor is nog bij de auto aanwezig. Om zijn rij-eigenschappen te verbeteren is de auto voorzien van een speciaal subframe. De Firebird is technisch en optisch in erg goede staat, een prachtig exemplaar dat nog vele kilometers mee kan.

Proefrit maken
Vraag offerte aan
Lease aanvraag

Afspraak maken?

Heeft u een vraag over deze auto? Of wilt u een afspraak maken voor het bezichtigen van deze auto of voor het maken van een proefrit? Neem vrijblijvend contact op met Daryl Baars, onze collectie specialist.

Daryl Baars Collectie specialist

Daryl Baars
Collectie specialist

Bel rechtstreeks:
+31 (0)85 – 077 8004

Mail rechtstreeks:
daryl@dbs-automotive.nl

Contactformulier

  • Hidden
  • In ons privacybeleid leest u hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Daryl Baars

Liefhebberij wordt passie

Ook uw hart klopt – net als het onze – wat sneller van exclusieve auto’s. Het is meer dan een liefhebberij, dit is nou passie. De reden van bestaan van DBS Automotive – Exclusieve automakelaar. Wij helpen u uw auto in het luxe segment kopen, verkopen of vinden.