MENU

Test: Audi SQ7

Test Audi SQ7

De Audi SQ7 is het broertje van de inmiddels gelanceerde Audi Q8 en SQ8. Dat weerhield ons er niet van om ook deze auto een dagje mee op pad te nemen en zelf te testen.

Met ruim 435PK (320kW) en meer dan 900Nm doet deze auto niet onder voor zijn concurrentie. Ondanks dat hij meer dan 2.200 kilo weegt, kan de SQ7 toch in 4.8 seconden van 0 tot 100 kilometer per uur sprinten. De topsnelheid ligt op 250 kilometer per uur, al hebben we dat helaas niet kunnen testen.

Interieur Audi SQ7

Als we instappen, ontstaat gelijk het gevoel dat het om een bijzondere auto gaat. De luxe uitstraling van het interieur wordt bepaald doordat het design van knoppen, bekleding, dashboard, stuur en dergelijke perfect op elkaar is afgestemd. Het dashboard en het bedieningspaneel zijn glashelder en goed afleesbaar, zelfs als de zon erop schijnt. Het Head-up display draagt bij aan rijgemak en veiligheid. Bij een auto van 2200 kilogram wilt u toch graag uw ogen op de weg kunnen houden.

Toch heeft de auto in onze ogen wel één nadeel. Hij is groot en dat voelt ook zo. Vergelijkbare auto’s als de Porsche Cayenne S 4.2 voelen een stuk lichter en soepeler aan. Dit mag echter de pret niet drukken, want deze Audi is prachtig. Gaat u een dagje rijden? Dan komt u met 102 liter in de tank een heel eind, ondanks het niet al te zuinige verbruik van de auto. Mocht u ooit een Audi SQ7 aanschaffen, doe uzelf dan een plezier en laat er een klepgestuurd uitlaatsysteem onder leggen. Het geluid van dit blok is fenomenaal als het vrij naar buiten kan brullen.

Op zoek naar uw eigen Audi SQ7?

Neem een kijkje op onze Audi SQ7 occasion pagina of laat ons zoeken naar uw droomauto.

Meer over de zoekservice

Daryl Baars
Daryl Baars

Liefhebberij wordt passie

Ook uw hart klopt – net als het onze – wat sneller van exclusieve auto’s. Het is meer dan een liefhebberij, dit is nou passie. De reden van bestaan van DBS Automotive – Exclusieve automakelaar. Wij helpen u uw auto in het luxe segment kopen, verkopen of vinden.